Hotel School / Hotelskool
Print E-mail

HOTELSKOOL 

 

gasvryheid1 gasvryheid2 gasvryheid3

Hoërskool Drie Riviere leerders het die opsie om gasvryheidstudies as ‘n keusevak te neem vir graad 10 tot graad 12. Gasvryheidstudies sluit in die spyseniering, bestuur en bemark van ‘n gasvryheidsbesigheid. Leerders kry ook die geleentheid om dit wat hulle geleer het toe te pas tydens funksies wat gehou word in die hotelskool se restaurant – Driri-Makiti.

Die vak behels ’n praktiese en teoretiese komponent. Die praktiese komponent behels praktiese lesse in die klas asook funksies in ons eie restaurant, Driri-Makiti. Leerlinge is soms verras oor die omvang van die ondervinding wat hulle opdoen. Dit berei leerders voor  vir ’n loopbaan in die industrie en heelwat van ons leerders bekwaam hulle verder  in dié rigting . Verder is dit verseker ’n rigting waarin jy altyd werk sal hê, al is dit om as entrepreneur jou eie ding te doen met die ondervinding wat jy op skool opdoen.
Daar is jaarliks kursusse, aangebied deur Anchor Gis van Johannesburg om leerlinge op te lei in die bak van brood en soet gisgebak.

 

Hoërskool Drie Riviere learners have the option to take Hospitality studies as an elective subject from grade 10 to grade 12. The subject includes the catering, the management and the marketing of a hospitality business. Learners have the opportunity to apply theory in practise during functions held at the school restaurant – Driri-Makiti.

During practical periods learners are taught exciting recipes for starters, main course and deserts. They are often surprised by the amount of work experience they receive whilst still in school. This subject prepares learners for a career in the hospitality industry – whether it is at a company, hotel or starting your own business. Every year our learners also take part in courses by Anchor Yeast in Johannesburg learning the specialized art of baking.

 2016 Super sjef kompetisie

2016 se Supersjef kompetisie was weereens 'n groot sukses.
supersjaef (14)
Die wenners van Supersjef 2016: Ansunel van Niekerk, Wanda Westraadt, Marlé van Rooyen en Mej. J. Skelton.
14021461 272560543128103 5201445966678005635 n
Tweede plek: Dr. Kleynhans en haar groepie.
supersjaef (11)
Derde plek: Mej. Nehring en haar groepie.
supersjaef (1)
supersjaef (4)
supersjaef (7)
supersjaef (8)
supersjaef (9)
supersjaef (12)
supersjaef (16)
supersjaef (2) supersjaef (6)
supersjaef (5) supersjaef (3)
supersjaef (10) supersjaef (13)

 

In 2015 the management of the Hotel school decided not to participate in the Inter schools cooking competition. They decided to launch their own Super chef competition, so that more learners could be exposed to this kind of competition.  Learners competed in groups of 3 with a teacher as the fourth member. A master class was held to prepare and support the groups.

 

IMG 0181
Mnr.Dippenaar, mev. van der Westhuizen, mej. Skelton,Charné Murohy, Ansunell van Niekerk, Trudi Tromp, Marlé van Rooyen, mej. van der Merwe en een van die beoordelaars. Mej Skelton en haar groepie het die eerste Drierie Super sjef kompetisie gewen.

 

DSC 0007 (2) DSC 0011 (2)
DSC 0017 (2) DSC 0059 (2)
DSC 0060 (2) DSC 0070 (2)
DSC 0079 (2) DSC 0088 (2)
DSC 0162 DSC 0130
DSC 0139 DSC 0096
IMG 0139 IMG 0141
IMG 0144 IMG 0154
Kookkompetisie 2 IMG 0145
DSC 0105 DSC 0148

 

In 2014the gr11 cooking team wins second place overall in the Pick 'n Pay Inter schools cooking competition. Their main course wins first place. Jessey Lesser is selected as runner-up in the waiter division and Carla Rautenbach is announced best spirited sjef.

In 2011 the gr 11 cooking team won the firste Inter schools cooking competition. They were also placed first in the Dessert- and second places in the Starter- and Table setting divisions. The team has also been commended for their creativity.

 

Afrikaans

Hoërskool Drie Riviere leerders het die opsie om gasvryheidstudies as ‘n keusevak te neem vir graad 10 tot graad 12. Gasvryheidstudies sluit in die spyseniering, bestuur en bemark van ‘n gasvryheidsbesigheid. Leerders kry ook die geleentheid om dit wat hulle geleer het toe te pas tydens funksies wat gehou word in die hotelskool se restaurant – Driri-Makiti.

Die vak behels ’n praktiese en teoretiese komponent. Die praktiese komponent behels praktiese lesse in die klas asook funksies in ons eie restaurant, Driri-Makiti. Leerlinge is soms verras oor die omvang van die ondervinding wat hulle opdoen. Dit berei leerders voor  vir ’n loopbaan in die industrie en heelwat van ons leerders bekwaam hulle verder  in dié rigting . Verder is dit verseker ’n rigting waarin jy altyd werk sal hê, al is dit om as entrepreneur jou eie ding te doen met die ondervinding wat jy op skool opdoen.
Daar is jaarliks kursusse, aangebied deur Anchor Gis van Johannesburg om leerlinge op te lei in die bak van brood en soet gisgebak.

 

gasvryheid4

Tweede plek algeheel in 2014.

Agter: Me.A. van der Merwe, me. R. Strydom, Jané de Wet, Keanu Smith, Leané Strydom

en me. H. van der Westhuizen en Leylanie van Niekerk.

Voor: Francois Fourie, Trudi Tromp, Jessey Lesser, Carla Rautenbach, Vernique Marlowe

en Andile Chantini.

SAM 0520 SAM 0524
SAM 0497

 

Graad 12 PAT 2016

 

DSC 0051
DSC 0064
DSC 0102
DSC 0109
DSC 0111
DSC 0114
DSC 0116
DSC 0117
DSC 0122
DSC 0125